Toeristen zitten te wachten op het vliegveld van Sharm el-Sheikh
NOS Nieuws

Corendon haalt toeristen op uit Egypte

Reisorganisatie Corendon haalt vandaag Nederlandse toeristen op uit de Egyptische badplaatsen Hurghada en Marsa Alam. Corendon besloot gisteren om tot medio december alle vluchten naar Egypte te schrappen, in verband met het neerstorten van een Russische Airbus boven de Sinaï-woestijn, vorige week.

Er bestaan sterke vermoedens dat het toestel, dat in Sharm-el-Sheikh was opgestegen, een bom aan boord had.

Aan boord van de twee Corendonvluchten zitten passagiers die hun reis naar Egypte hebben omgeboekt naar de Turkse badplaats Antalya, zei Corendon-directeur Steven van der Heijden in het NOS Radio 1 Journaal. Van daaruit vliegen de toestellen naar Egypte om in totaal zo'n 350 Nederlanders op te halen.

Geen koffers

Omdat ze om veiligheidsredenen hun koffers op de luchthaven moeten achterlaten, mogen de toeristen meer handbagage meenemen in het toestel dan eigenlijk is toegestaan. Hun koffers worden woensdag in een vrachttoestel nagebracht.

Twee andere grote reisorganisaties, TUI en Neckermann Reizen, besloten donderdag geen nieuwe toeristen meer te brengen naar Sharm-el-Sheikh. Op 8 en 10 november vliegen zij naar Egypte om de reizigers naar huis te brengen.

De maatregel om alle reizen naar Egypte te schrappen, kost Corendon enkele honderdduizenden euro's, zegt Van der Heiden. Tegen zulke omstandigheden kan de reiswereld zich niet verzekeren. Zo'n 2000 mensen hadden voor de komende tijd bij Corendon een reis naar Egypte gereserveerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl