NOS Voetbal

Van Persie: ik bedank niet voor Oranje

Van Persie: ik bedank niet voor Oranje

Robin van Persie zag het niet aankomen dat hij niet zou worden geselecteerd voor het Nederlands elftal. Dat zegt hij in gesprek met NOS-verslaggever Bert Maalderink na de wedstrijd Ajax-Fenerbahçe (0-0). "Deze situatie verandert niets. Ik ga niet bedanken voor Oranje."

Bondscoach Danny Blind bracht de topscorer aller tijden van Oranje telefonisch op de hoogte. "Hij deed zijn mededeling, ik luisterde. Dat was het", zegt Van Persie.

Bedanken voor het Nederlands elftal heeft echter geen moment door zijn hoofd gespeeld, zegt Van Persie. "Ik ben beschikbaar voor Oranje. Ik heb zijn woorden meegekregen, maar ik reageer daar niet op. Het waren harde woorden, ja. Maar het is niet relevant."

Van Persie hoeft niet geprikkeld te worden

Ik speel voor mijn land. En dat is een gigantisch grote eer. Ongeacht de coach.

Robin van Persie

Trots

Van Persie blijft erop hameren dat zijn idee over Oranje niet verandert. "Ook niet in deze situatie. Ik bedank niet. Ik heb 101 interlands gespeeld, vijftig doelpunten gemaakt, op vijf eindronden gespeeld en ik geloof twintig assists gegeven. Ik ben trots op wat ik in Oranje heb gedaan."

Het is niet zo dat Van Persie en Blind een slechte band hebben. "Met de ene coach heb je een betere band dan met de andere. Ik hoop in de toekomst weer voor Oranje uit te komen. Of dat onder Blind is, weet ik niet. Ik speel voor mijn land. En dat is een gigantisch grote eer. Ongeacht de coach."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl