NOS Nieuws

Beschoten man in Diemen is bekende Amsterdamse crimineel

De auto is meerdere malen met kalasjnikovs beschoten

In Diemen is een man gewond geraakt bij een schietpartij. Er is door verschillende mensen op hem geschoten met kalasjnikovs. Volgens de politie gaat het om een poging tot liquidatie.

Het slachtoffer van de moordaanslag is de 44-jarige Peter R., een bekende in het Amsterdamse criminele circuit. Hij zat in zijn auto op een parkeerterrein aan het Fregat toen hij werd beschoten. Hij vluchtte en belandde met zijn auto in een sloot. De schutters gingen ervandoor in een gekleurde Volkswagen richting het Diemerbos.

Opgewacht

Ooggetuigen hebben tegen de Amsterdamse nieuwszender AT5 gezegd dat de schutters bivakmutsen droegen en hun slachtoffer stonden op te wachten.

R. is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was hij aanspreekbaar.

Criminele vriendenkring

Bekend is dat hij bevriend was met beroepscrimineel Lucas Boom, die in juni werd geliquideerd vlak bij een schoolplein in Zaandam. Ook had R. banden met onderwereldfiguur Stanley Hillis, die in 2011 werd doodgeschoten. Beide mannen worden gerekend tot de groepering rond Willem Holleeder.

R. werd eerder in verband gebracht met de moord op de Turkse heroïnehandelaar Nedim Imaç in 2007, maar de politie vond niet genoeg bewijs voor zijn betrokkenheid. Wel belandde R. in de gevangenis wegens het bezit van zware wapens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl