Eerdere demonstratie van Pegida in Utrecht op 11 oktober
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Pegida-betoging definitief niet in Utrechtse binnenstad

De anti-islambeweging Pegida en de beweging Utrecht bekent Kleur mogen dit weekend definitief niet demonstreren in de binnenstad van Utrecht. Dat heeft burgemeester Van Zanen de bewegingen laten weten. Volgens RTV Utrecht mogen ze alleen actievoeren bij het Hogelandsepark in het oosten van de stad, maar niet tegelijkertijd.

Zowel Pegida als Utrecht bekent Kleur had bezwaar gemaakt tegen de aangewezen locatie omdat ze hun geluid in het centrum willen laten horen. De gemeente vindt dat geen goed idee "vanuit het oogpunt van handhaving van openbare orde en veiligheid".

Regels

Utrecht bekent Kleur mag zaterdag demonstreren van 13.00 tot 16.00 uur. Pegida mag zondag van 14.00 tot 17.00 uur betogen. Beide groepen mogen het Hogelandsepark niet verlaten.

Pegida had aangekondigd met alle demonstranten gezamenlijk naar het Hogelandsepark te willen lopen. De gemeente staat dit niet toe. Alle aanwezigen moeten verplicht met de bus. Dit vervoer wordt door de gemeente geregeld.

Ongeregeldheden

Gisteren liet Pegida-woordvoerder Edwin Wagensveld nog aan RTV Utrecht weten niet van plan te zijn om uit te wijken naar het Hogelandsepark.

Burgemeester Van Zanen wil niks van een locatiewijziging weten omdat een eerdere betoging op 11 oktober flink uit de hand liep.

Advertentie via Ster.nl