NOS Sport

Handballers beginnen WK-kwalificatie met zege

Handballers beginnen goed aan WK-kwalificatie

De Nederlandse handballers zijn goed begonnen aan de kwalificatie voor het WK in 2017. In de eerste groepswedstrijd werd Luxemburg in Almere met 26-20 aan de kant gezet.

Na twee minuten stond het al 3-0 en die marge werd uiteindelijk verdubbeld. In de eerste helft controleerde Oranje de wedstrijd en waren vooral defensief de zaken goed geregeld.

Na rust werd het spel iets slordiger, maar de ploeg van bondscoach Joop Fiege kwam nooit echt in de problemen. Topscorers bij Oranje waren Bobby Schagen (5 treffers) en Léon van Schie (4x).

Zaterdag volgt in Luxemburg het tweede groepsduel voor Oranje, dat zich in 1961 voor het laatst voor een WK plaatste.

De handballers zijn tevreden met de overwining. Wat het spel betreft is er nog genoeg ruimte voor verbetering. "We trainen pas twee dagen met elkaar. Dan is het moeilijk om er al een vast concept in te hebben", zegt Tim Remer. "Nog wat extra dagen training kan voor aanstaande zaterdag tien doelpunten extra betekenen."

Ook teamgenoot Fabian van Olphen was kritisch na het eerste kwalificatieduel. "We maken veel onnodige fouten en veel missers. We maken het zwaar voor onszelf. Ik denk dat er nog een hele hoop te verbeteren is."

Van Olphen: we hebben vrij zwak gespeeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl