ANP
NOS Nieuws

Minister Kamp verwacht herstel vertrouwen Groningers

Minister Kamp verwacht dat de voorstellen van Hans Alders, Nationaal Coördinator Groningen, bijdragen aan herstel van vertrouwen onder Groningers. In het plan doet Alders onder meer aanbevelingen voor het verbeteren van de schadeafhandeling na een aardbeving. Ook pleit hij voor een onafhankelijk arbiter die uitspraak kan doen als een zaak daarover tussen burgers en de NAM is vastgelopen.

Kamp wijst erop dat iedereen de komende maand nog op het programma kan reageren. Ook worden de plannen nog besproken met bestuurders en maatschappelijke organisaties.

Samenwerking

"De komende jaren zal nauw worden samengewerkt met inwoners en gemeenten aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid van Groningen", zegt de minister.

Zelf gaat hij aan het eind van het jaar ook met bewoners en bestuurders praten over een nieuw gaswinningsbesluit voor 2016. Het is nog niet bekend hoeveel gas het kabinet volgend jaar wil gaan winnen.

Eerder hadden bewoners veel kritiek op Kamp omdat hij te weinig oog zou hebben voor de belangen van de Groningers, en niet naar hen zou luisteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl