De Koninklijke Marechaussee houdt een actie bij de Duitse grens
NOS Nieuws

Marechaussee krijgt twintig tips over mensensmokkelaars

De Koninklijke Marechaussee heeft ruim twintig tips binnengekregen over mogelijke mensensmokkelaars na een oproep in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht van afgelopen week. Daarbij zitten enkele interessante aanwijzingen, zei een woordvoerder van de marechaussee vanavond in Opsporing Verzocht.

Die tips komen van mensen die verdachte situaties herkenden van de voorbeelden die in de uitzending werden gegeven. Zo werd de kijkers gevraagd op te letten als ze een grote groep mensen zien op parkeerplaatsen, of bij een treinstation, waarbij één iemand duidelijk de leiding heeft.

"Het zijn echt tips waarmee we structureel kunnen gaan opsporen", zei de woordvoerder van de marechaussee. Slachtoffers van mensenhandel zijn ook opgeroepen om informatie te geven over degenen die hen naar Nederland hebben gesmokkeld, maar daar is tot dusver niet op gereageerd.

Grootschalige mensensmokkel

De marechaussee is al langer bezig met de aanpak van mensensmokkel. Zo werden twee maanden geleden twee Syriërs opgepakt in Eindhoven op verdenking van grootschalige mensensmokkel naar Nederland. De twee zouden verantwoordelijk zijn voor het smokkelen van honderden vluchtelingen vanuit Italië, Griekenland, Oostenrijk en Hongarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl