Krokodil op de farm in Honduras
NOS Nieuws

Witwaszaak in Honduras leidt tot hongerige krokodillen

Meer dan tienduizend krokodillen op een krokodillenfarm in Honduras dreigen te verhongeren. Dat komt doordat het Amerikaanse ministerie van Financiën de tegoeden van de eigenaar Jaime Rosenthal heeft bevroren. Hij wordt ervan beschuldigd geld van drugshandelaren wit te wassen. Op de farm worden ook zeven leeuwen gehouden.

Ook de medewerkers van de farm Cocodrilos Continental krijgen niet meer betaald. "De krokodillen en leeuwen sterven van de honger, maar wij ook omdat we al twee weken niet meer betaald krijgen", zegt een dierenverzorger tegen persbureau AFP. "Er zijn al veertig dieren overleden."

Aangeklaagd

De familie Rosenthal is een van de rijkste families van Honduras. Ze hebben grote beleggingen in media, toerisme, landbouw en veeteelt. Ook bezitten ze de bank Banco Continental en een krant.

Deze krant is door het Amerikaanse ministerie van Financiën opgeheven en er worden geen zaken meer gedaan met Banco Continental. Door het bevriezen van de tegoeden van Rosenthal zal ook de krokodillenfarm gesloten moeten worden, omdat hij de verzorging nu niet meer kan betalen.

Noodplan

Dierenbeschermingsorganisaties in Honduras zijn bezig met een noodplan om de krokodillen en leeuwen tijdelijk te verzorgen. Er werd 1500 kilo kip bezorgd, maar de verzorgers weigeren het de dieren te voeren totdat hun salaris is uitbetaald. "1500 kilo is niet heel veel voor zoveel krokodillen, maar er wordt tenminste iets gedaan," zegt de verzorger.

Enkele medewerkers overwegen ergens anders te gaan werken als ze niet snel betaald worden. "Als wij weg zijn, zullen mensen in de buurt waarschijnlijk snel de krokodillen meenemen en opeten," waarschuwen ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl