Manon Kamminga is niet fit en mist daardoor het WK skeeleren
NOS Schaatsen

Kamminga niet naar WK inline-skaten

Manon Kamminga moet de WK inline-skaten laten schieten. Ze is niet fit en reist daarom woensdag niet met de ploeg mee naar Taiwan. Kamminga probeerde zich afgelopen weekend te plaatsen voor de eerste wereldbekerwedstrijden bij het schaatsen, maar slaagde daar niet in.

De bedoeling was dat ze in dat geval de WK skeeleren zou rijden. "Het loopt niet zoals ik wil en dan valt er voor mij niet veel te halen", zegt Kamminga. "Ik moet nu eerst weer volledig fit worden. Ik heb veel gedaan in de zomer en ben nu al een tijdje niet in orde. Het duurt me te lang, vandaar deze keuze."

Medailles Kamminga

Kamminga was afgelopen zomer zeer succesvol op de EK inline-skaten. Ze veroverde vier keer zilver en twee keer brons. Op de WK van 2012 behoorde Kamminga tot de gouden aflossingsploeg, die een jaar later brons haalde.

Ze heeft voor dit seizoen de keuze gemaakt om zich meer op het schaatsen te richten. "De combinatie van de WK skeeleren en de NK afstanden, die vorig jaar binnen drie weken vielen, dat werkte niet voor mij. Dat heb ik toen geprobeerd, maar dat liep niet", aldus Kamminga.

"Ik richt me nu op december. Bij de NK afstanden hoop ik er weer te staan", vervolgt Kamminga, die benadrukt dat ze nog geen afscheid genomen heeft van het inline-skaten. "Volgend jaar zijn de WK skeeleren in augustus, dus dan is het prima te combineren met het schaatsseizoen."

Nederlandse afvaardiging

Er komen acht Nederlandse inline-skaters in actie in Taiwan. Bij de mannen rijden Ruurd Dijkstra, Luc ter Haar, Remon Kwant en Rick Schipper. Bij de vrouwen wordt Nederland vertegenwoordigd door Lisanne Buurman, Sharon Hendriks, Bianca Roosenboom en Elma de Vries. De WK zijn van 13 tot en met 22 november.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl