Minister Sokolov informeert president Poetin over zijn bevindingen in Egypte
NOS Nieuws

Poetin eist objectief onderzoek naar vliegramp

President Poetin eist dat de vliegramp met het Russische vliegtuig in de Sinaï-woestijn grondig wordt onderzocht. Hij zei dat tegen minister Sokolov van Transport, die naar Egypte was gereisd en Poetin vandaag inlichtte over zijn bevindingen.

"We moeten er alles aan doen om een objectief beeld te krijgen van wat zich daar heeft afgespeeld. Zodat we weten wat er is gebeurd en op de juiste wijze kunnen reageren."

De president wil dat het onderzoek doorgaat tot de onderste steen boven is. "Het mag niet eerder stoppen omdat er allerlei procedures zijn."

Poetin: objectief onderzoek naar vliegramp nodig

Sokolov meldde aan Poetin dat het vliegtuig van de Russische chartermaatschappij Kogalimavia/Metrojet 23 minuten in de lucht was voor het zaterdag neerstortte. De wrakstukken liggen verspreid over een gebied van 20 vierkante kilometer.

De Egyptische autoriteiten coördineren de slachtofferhulp en het zoeken naar de lichamen. "De samenwerking verloopt zeer goed. We krijgen op allerlei gebieden de noodzakelijke hulp", aldus Sokolov. De minister benadrukte ook dat alle partijen in Rusland goed op elkaar afgestemd zijn. "Iedereen werkt 24 uur per dag."

Poetins oproep volgde op een verklaring van de Russische vliegmaatschappij, waarin het uitsluit dat een technisch mankement de oorzaak is van het neerstorten van het vliegtuig. De maatschappij sluit ook uit dat de bemanning een fout heeft gemaakt. De oorzaak moet iets van buitenaf zijn, zegt Kogalimavia/Metrojet.

Nog altijd onduidelijkheid over crash Russisch vliegtuig

Schouder

De Russische president bracht vandaag nogmaals zijn condoleances over aan de nabestaanden van de slachtoffers. "Dit is een grote tragedie en u bent in ons hart en in onze gedachten." Hij dankte onder anderen het Russische volk voor hun medeleven. "Bij dit soort tragedies is een schouder van een geliefde en medeleven uit het land, heel belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl