De politie doet onderzoek bij de auto van de ambtenaar
NOS Nieuws

Ambtenaar aangevallen in Enschede

In Enschede is een medewerker van de gemeente aangevallen. De man raakte lichtgewond en is zelf naar het politiebureau gereden om aangifte te doen. Er waren twee belagers en de politie is nog op zoek naar hen.

Het voorval gebeurde even voor 9.00 uur. De medewerker parkeerde zijn dienstauto op een oprit, waarna een andere bestuurder zijn auto achter die van hem neerzette. De bestuurder en de bijrijder van die auto stapten uit, forceerden een raam van de auto van de gemeentemedewerker en mishandelden hem. Na enige tijd stopten ze daarmee en reden ze rustig weg.

Signalement

De belagers zijn twee blanke mannen, die in een donkere auto reden. Waarom ze de medewerker aanvielen is onduidelijk. De politie heeft een signalement van de mannen verspreid en roept getuigen op zich te melden.

De krant Tubantia meldt op basis van een bron bij de gemeente dat de medewerker met een stanleymes is bewerkt in zijn gezicht, maar de gemeente heeft dat niet bevestigd.

Waarschuwing

Het incident gebeurde in het buitengebied van Enschede-Oost, waar in de buurt een asielzoekerscentrum moet komen. Of het iets met de protesten tegen het asielzoekerscentrum te maken heeft, is niet duidelijk.

De gemeente Enschede heeft medewerkers geadviseerd om de komende tijd niet de wijk in te gaan als zij herkenbaar zijn als gemeentemedewerker, bijvoorbeeld door een hesje of een auto met logo. Het advies geldt in elk geval totdat duidelijk is wat het motief is van de daders.

Burgemeester Onno van Veldhuizen is geschokt door het incident: "Geweld tegen ambtenaren is te allen tijde ontoelaatbaar." Hij zegt zich ervan bewust te zijn dat het incident tot onrust kan leiden in de samenleving en doet een oproep niet te speculeren over de aanleiding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl