Nicole van den Hurk werd vermoord in 1995

Na jaren rechtszaak over moord Nicole van den Hurk

De rechtbank in Den Bosch behandelt vandaag de coldcasezaak van de moord op Nicole van den Hurk in 1995. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de tbs'er Jos de G. het meisje verkracht en vermoord.

Nicole verdween op 6 oktober 1995 toen ze op haar fiets op weg was naar haar werk in een supermarkt. Ze was ruim een maand spoorloos. Er werd aandacht aan de vermissing besteed op tv en de familie huurde een paragnost in, maar het meisje werd niet gevonden. Op 22 november werd haar lichaam bij toeval gevonden in de bossen tussen Lierop en Mierlo.

Stiefvader

De politie hield verschillende verdachten aan, onder wie de stiefvader en -broer van Nicole, maar telkens werden ze vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

In september 2011 werd het lichaam van het meisje opgegraven voor nieuw onderzoek. Er werden dna-sporen gevonden van de vermoedelijke dader.

Uiteindelijk werd in januari 2014 de 48-jarige Jos de G. uit Helmond aangehouden. Zijn dna komt overeen met het dna dat op het lichaam van Nicole was gevonden. Het is een tbs'er, die vastzit voor seksuele delicten. Hij had zijn ex-vriendin seksueel misbruikt en een vrouw van haar fiets getrokken en haar een paar keer verkracht.

Verdachte ontkent

De familie van het 15-jarige meisje komt vandaag aan het woord in de rechtbank. Verder zal worden ingegaan op de omstandigheden rond haar verdwijning en dood.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl