Mounir El Hamdaoui in duel met Janio Bikel van NEC
NOS Voetbal

El Hamdaoui: rugzak moet weer vol

Mounir El Hamdaoui keerde zondagmiddag terug in de eredivisie. De topscorer en speler van het jaar in het seizoen 2008/2009 kon zijn rentree niet opluisteren met een doelpunt tegen NEC. AZ ging met 4-2 onderuit. "Heerlijk om weer een wedstrijd te spelen, maar zonde van het resultaat", zei hij.

Voor het eerst sinds 24 april 2011, in dienst van Ajax tegen Excelsior (4-1), maakte El Hamdaoui zijn opwachting in de eredivisie. De spits speelde zijn laatste duels voor AZ in 2010 en was in zijn drie laatste duels voor de Alkmaarders trefzeker. Een doelpunt zat er dit keer niet in.

Eén keer was hij in de eerste helft dicht bij een goal, maar NEC-doelman Benjamin Kirsten kreeg zijn voet tegen de bal. "De keeper pakte hem goed", aldus El Hamdaoui. "Voor de rest heb ik niet echt een kans gehad. Wel mogelijkheden waar ik misschien meer mee had kunnen doen."

El Hamdaoui: rugzak moet weer vol

"Mounir is ook afhankelijk van wat er om hem heen gebeurt", aldus trainer John van den Brom. "In en rondom het zestienmetergebied bleef hij heel rustig. Dat is zijn gebied. Als we daar veel blijven komen, en ik zie niet in waarom dat niet zou gebeuren, gaan we profijt van hem krijgen."

El Hamdaoui werd tegen NEC in de 59ste minuut vervangen. Hij heeft naar eigen zeggen nog meer wedstrijden nodig om helemaal wedstrijdfit te worden. Na vierenhalf jaar met in totaal 35 competitiewedstrijden in de benen verlangt hij naar meer duels. Daarmee wil hij zijn rugzak vullen. "Die was voor dit duel leeg. Daarom heb ik bij AZ getekend. Daarom ben ik voetballer."

Van den Brom: gaan profijt krijgen van El Hamdaoui

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl