NOS SchaatsenAangepast

Knappe finaleplaats Breeuwsma, zilver aflossingsploeg

Breeuwsma vierde in wereldbekerfinale 500 meter Montreal

Daan Breeuwsma heeft zijn tweede individuele wereldbekerfinale ooit afgesloten zonder medaille. Hij werd in Montreal bij de opening van het wereldbekerseizoen vierde op de 500 meter. Met de aflossingsploeg pakte hij wel eremetaal: zilver.

Breeuwsma kwam er geen moment aan te pas in de finale van de 500 meter. Van begin tot eind lag hij op de vierde plaats. De Chinees Dajing Wu ging er met de winst vandoor.

In 2011 stond Breeuwsma, die zijn successen doorgaans viert met de aflossingsploeg, ook al eens in een wereldbekerfinale. Toen werd hij in Shanghai derde op de 500 meter.

Daan Breeuwsma komt in de finale niet van de vierde plaats af

Later op de avond had Breeuwsma met Freek van der Wart, Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat wel succes in de finale van de 5.000 meter aflossing, al bleef het gewenste goud uit. Achter China werd Nederland tweede.

Knegt probeerde in de laatste ronde op te schuiven naar de eerste plaats, iets wat hem vaak is gelukt, maar hij kwam er niet langs. Hongarije pakte het brons.

WB-zilver aflossingsploeg in Montreal

De vrouwenploeg, bestaande uit Lara van Ruijven, Roza Kooystra, Yara van Kerkhof en Suzanne Schulting, wonnen de B-finale en werden daardoor vijfde.

Kwartfinales

Van der Wart was individueel in de kwartfinales van de 500 meter gestrand, net als Lara van Ruijven bij de vrouwen. Op de 1.000 meter overkwam Yara van Kerkhof, Suzanne Schulting en ook Knegt, gisteren goed voor zilver op de 1.500 meter, hetzelfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl