NOS Sport

Biwott wint marathon New York

Marathon New York

Stanley Biwott heeft de mooiste zege in zijn atletiekloopbaan binnen. De Keniaan zegevierde zondag in de marathon van New York. Biwott liep de klassieke afstand van iets meer dan 42 kilometer in de internationaal amper aansprekende tijd van 2 uur, 10 minuten en 34 seconden. Hij bleef zijn landgenoot en wereldkampioen veldlopen Geoffrey Kamworor 14 seconden voor.

De derde plaats was voor de Ethiopiër Lelisa Desisa, die vorig jaar in New York achter Wilson Kipsang naar de tweede plaats liep. De titelverdediger kwam zondag niet verder dan de vierde plaats. Desisa won dit jaar de marathon van Boston.

Keitany op herhaling

Bij de vrouwen zegevierde de Keniaanse Mary Keitany, die vorig jaar ook al de beste was. Keitany is de eerste atlete sinds Paula Radcliffe in 2008 die twee jaar op rij wint in New York. De Keniaanse atlete zette een tijd neer van 2 uur, 24 minuten en 25 seconden. De Ethiopische Aselefech Mergia gaf als nummer twee ruim een minuut toe (2.25.32). Tigist Tufa uit Ethiopië (2.25.50) finishte als derde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl