Caner Cavlan viert de 1-0 van sc Heerenveen met het publiek

Heerenveen de baas in Friese derby

SC Heerenveen heeft de Friese derby tegen aartsrivaal Cambuur gewonnen. Het levendige duel in het Abe Lenstra Stadion eindigde in 2-0, waardoor Cambuur ook na elf speelronden nog altijd op zijn eerste zege wacht.

De twee ploegen begonnen in de hoogste versnelling en voor Heerenveen had dat al snel succes. Wessel Dammers werkte een voorzet in eigen doel. Mitchell te Vrede kopte vervolgens bijna raak, maar maakte de verdiende 2-0 een half uur later alsnog vanaf de strafschopstip.

Net als voor rust was de thuisploeg ook in de tweede helft beter, al bleven door slordigheden echte kansen uit. Gaandeweg kwam Cambuur vaker op de Heerenveen-helft en uit een vrij trap raakte Jack Byrne de kruising. Spannend werd het niet meer, maar door de vechtlust aan beide kanten bleef de wedstrijd het aanzien waard.