NOS Sport

Zilveren Wevers weet het: dit is historisch

  • Wevers: een zilver medaille, dit is historisch
  • Sanne Wevers te gast in de NOS-studio

Het overkomt veel sporters en nu ook Sanne Wevers: sprakeloos zijn na een topprestatie. "Oh, ik heb echt even geen woorden. Ongelooflijk", zei ze na het behalen van WK-zilver op balk.

"Dat ik de finale als tweede inging, was al een verrassing", vervolgde de 24-jarige Wevers. "Maar ik had de hele dag al een goed gevoel. Ik was natuurlijk wel zenuwachtig, want balk blijft balk. Dat ik hier met zilver wegga, is historisch."

Het was voor het eerst sinds 2005 dat een Nederlandse vrouw een medaille veroverde op een WK. Destijds was er brons voor Suzanne Harmes op vloer.

Wevers kan nog beter

Het was Wevers' eerste WK-finale. Eindelijk komt het eruit na al die jaren. "Zeker. Onbeschrijfelijk. Als ik nu terugdenk: het was nog niet eens een maximale oefening. Ik heb echt nog wel wat laten liggen. Uiteindelijk protesteer je ook nog even en win je nog een tiende."

  • NOS
    Sanne Wevers rekent haar uitgangswaarde uit en gaat vervolgens met succes in beroep tegen haar score
  • ANP
    Sanne Wevers met haar zilveren WK-medaille
  • Wevers scoort 14,333 in WK-finale balk
  • Biles houdt Wevers van WK-goud af in balkfinale

Vanwege blessures miste Wevers de WK van 2011 en de Spelen van 2012. Bij de WK van 2013 viel ze in de kwalificatie van de balk en bij de EK van dit jaar overkwam haar hetzelfde in de finale.

Bij haar laatste optreden van dit seizoen zette ze de kroon op een geweldig jaar. "Eerst de EK waar ik een medaille pak (brons op brug, red.), daarna mijn zus Lieke die bij de Europese Spelen in Bakoe fantastisch presteert (goud op balk en brons op vloer, red.) en dan nu nog een WK-medaille erbij. Fantastisch."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl