Stef Nijland baalt na het duel met Groningen
NOS Voetbal

Jans ziet geen crisis maar wel onenigheid bij PEC

Op papier zou er niets aan de hand hoeven te zijn bij PEC Zwolle. De club had zichzelf vooraf geen titelkansen toegedicht, dus de zesde plaats na elf wedstrijden getuigt niet van een geweldig slechte competitiestart.

Toch rommelt het. Zoals coach Ron Jans na de 2-0 nederlaag in Groningen zei: "Het is geen crisis bij PEC Zwolle. Maar we gaan ons wel beraden."

Kortom; er moet iets gebeuren om de recente reeks te doorbreken. In vijf duels slechts drie punten. En dan heeft Jans het ook nog aan de stok met twee van zijn beste spelers, topscorer Lars Veldwijk en Sheraldo Becker.

Jans passeerde beide aanvallers voor het duel met Groningen. "Zij moeten meer de motivatie hebben om te doen wat ze moeten doen", verklaart Jans het na afloop enigszins cryptisch.

Woordenwisseling op de training

Becker legde uit wat er gebeurde. "Er was een woordenwisseling op de training deze week. Er zat frustratie in." Bij Becker waren er na de wedstrijd geen 'hard feelings'. Op de vraag wat hij van zijn rol als reserve vond, zei hij: "Dat moet je accepteren."

Die houding leverde hem nog een invalbeurt op. Veldwijk mocht, ondanks de noodzaak voor een goaltjesdief in de slotfase, de volle negentig minuten toekijken. "Ik had niet het idee dat Lars vandaag de juiste mindset had", aldus Jans. "De warming-up had daar ook mee te maken."

'Robbertje vechten maandag'

Jans gaat maandag om de tafel met Veldwijk. "We gaan een robbertje vechten. Als je kerels bent, vertel je elkaar de waarheid. En dan kun je verder."

PEC kent geen makkelijk programma tot aan de winterstop. Zaterdag komt eerst nummer drie Heracles Almelo op bezoek. Daarna wachten Roda JC (uit), Ajax (thuis), NEC (uit), AZ (thuis) en PSV (uit).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl