Pröpper-broers voor het eerst tegen elkaar

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Broers Pröpper in actie in de eredivisie
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Hun ouders hebben dit keer een redelijk rustig voetbalweekeinde. Normaal rijden de vader en moeder van de Arnhemse broers Davy en Robin Pröpper hun zoons op wedstrijddagen steeds achterna, maar dit keer zijn ze allebei op dezelfde locatie te vinden.

Davy speelt dit jaar Champions League met PSV en maakte zijn debuut bij Oranje. Robin stapte in 2011 over van Jong Vitesse naar De Graafschap en schopte het in de Achterhoek tot aanvoerder. Zondag staan ze tegenover elkaar op De Vijverberg in Doetinchem.

Davy Propper in het shirt van Vitesse Pro Shots

"We willen allebei gewoon winnen, maar speciaal is het wel", kijkt Robin (de jongste) vooruit naar het treffen. "Dit is de wedstrijd waar we het meest naar hebben uitgekeken", vult de twee jaar oudere Davy aan. 

In hun jeugdjaren hebben ze wel eens samen op het veld gestaan. Eerst bij de amateurs van VDZ in Arnhem en later bij Vitesse. Davy zat destijds bij Vitesse in de A1 en Robin in de B1. "Ik mocht toen een keer invallen bij de A1", herinnert Robin Pröpper zich dat moment. "Dat was wel bijzonder."

Niet eerder tegen elkaar

Tegenover elkaar in een wedstrijd hebben ze nooit eerder gestaan. "Dat had wel gekund toen ik bij Vitesse zat en tegen De Graafschap speelde. Alleen zat ik toen op de bank en mijn broer op de tribune", zegt Davy Pröpper lachend.

Robin Pröpper Pro Shots

Na een moeilijke periode waarin rugklachten hem parten speelden, stond Robin Pröpper tegen Heracles Almelo weer eens aan de aftrap bij De Graafschap. Niet op zijn gebruikelijke positie centraal achterin, maar als verdedigende middenvelder. In die rol zou hij wel eens directe tegenstander kunnen worden van zijn broer. 

"We zullen wel even moeten lachen als we elkaar in het veld tegenkomen, maar daar blijft het wel bij. We zijn allebei vrij nuchter", constateert Robin.

Makkie

Voor hun ouders op de tribune is het ook een heel speciaal duel. "Normaal rijden ze ons overal achterna tijdens een voetbalweekeinde. De ene dag naar Davy, de andere dag naar mij. Of afzonderlijk als we op hetzelfde moment spelen. Dat hoeft nu een keertje niet. Ze hebben een makkie", grinnikt Robin.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De broers Pröpper voor eerst tegen elkaar

STER Reclame