NOS Nieuws

Eigenaar belwinkel had minderjarige meisjes in kelder

Politie over de aanhouding van de eigenaar van de belwinkel

In de kelder van een belwinkel in Amsterdam heeft de politie verschillende keren minderjarige meisjes aangetroffen die uit een jeugdinstelling in de buurt waren weggelopen. De eigenaar van de belwinkel is twee weken geleden al opgepakt, de winkel is vandaag door de gemeente gesloten.

De man zou deze maand ook een meisje hebben achtervolgd met een jerrycan en in brand hebben willen steken, omdat ze een telefoon zou hebben gestolen.

De politie kreeg de afgelopen tijd meerdere meldingen van buren dat er na sluitingstijd jonge meisjes in de winkel waren. De politie is er verschillende keren langs geweest en trof er telkens meisjes aan.

De meisjes, die tussen de 15 en 20 jaar zijn, hebben tegenover de politie verklaard dat ze vrijwillig in de belwinkel waren en dat ze er onderdak kregen.

Niet tegen hun zin

De meisjes zijn afkomstig uit een orthopedagogisch centrum dat vlak naast de belwinkel ligt. In het centrum worden meisjes met gedragsproblemen opgevangen.

Volgens Het Parool bleef de man meisjes in zijn winkel opvangen, ondanks verzoeken van het centrum om dat niet te doen.

De winkeleigenaar wordt vervolgd voor wederrechtelijke vrijheidsbeneming. De meisjes waren volgens de politie niet tegen hun zin in de winkel maar volgens de wet moesten ze 's nachts in de instelling zijn.

Ook wordt de man ten laste gelegd dat hij iemand met brandbare stof heeft overgoten. De meisjes zijn weer terug in de instelling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl