Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken
NOS Nieuws

Plasterk: kleinere noodopvang mag ook

Minister Plasterk vindt het geen probleem dat provincies geen grote opvanglocatie voor asielzoekers willen. "Wij vinden dat de provincies zich van hun beste kant laten zien."

Twee weken geleden vroeg de minister namens het kabinet aan alle commissarissen van de koning om in hun provincie op zoek te gaan naar een plek voor een grote noodopvanglocatie met ongeveer 2000 bedden. Geen enkele gemeente en provincie in Nederland wil dat, bleek uit een inventarisatie van de NOS.

Geen probleem

Minister Plasterk vindt dat geen probleem. Kort na het verzoek aan provincies heeft hij namelijk al met de provincies besproken dat de opvang ook verspreid zou mogen worden over meerdere locaties, aldus de minister.

Veel provincies werken aan een overzicht waarin meerdere kleine opvanglocaties aan het COA worden aangeboden. Minister Plasterk: "Het ziet ernaar uit dat de provincies zullen voldoen aan de wens om noodopvang te organiseren. Wij vinden dat de provincies zich van hun beste kant laten zien."

Deadline

Op 19 oktober moesten alle overzichten van grote opvanglocaties bij het kabinet zijn ingeleverd. Geen enkele provincie heeft die deadline gehaald. Plasterk liet eerder weten ook dat geen enkel probleem te vinden.

Geen enkele provincie wil megaopvanglocatie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl