Heineken ziet bierverkopen stijgen

ANP

Bierbrouwer Heineken heeft in het derde kwartaal meer bier gebrouwen en verkocht. Vooral speciaalbier is in trek. De bierverkoop nam in West-Europa, de VS en Azië toe, maar in Afrika, het Midden-Oosten en in Oost-Europa stagneerde of slonk de bierconsumptie. Vooral de Russen dronken flink minder bier. Volgens Heineken drinken de Russen onder invloed van de economische crisis in Rusland minder premium-bier.

Heineken brouwde in het derde kwartaal 51,2 miljoen hectoliter bier, bijna 7 procent meer. Vooral de West-Europese bierdrinkers trokken de kar, geholpen door mooi weer. De omzet van 5,5 miljard euro is 7,5 procent hoger.

De nettowinst over eerst de negen maanden van dit jaar komt uit op bijna 1,8 miljard euro, bijna 700 miljoen meer dan over dezelfde periode vorig jaar. De winst is wel inclusief de opbrengst van de verkoop van het Mexicaanse verpakkingsbedrijf Empaque, die de brouwer 956 miljoen euro opleverde.

Beleggers hebben de laatste weken veel belangstelling voor het aandeel Heineken, sinds de twee grootste bierbouwers ter wereld, AB Inbev en SAB Miller, bezig zijn te fuseren. De twee lieten vandaag weten dat ze wat meer tijd nodig hebben om de overname te regelen.

STER Reclame