ANP
NOS Nieuws

Máxima eerder terug naar Nederland voor ziekenhuisopname

Koningin Máxima keert vanavond al uit China terug naar Nederland. Na aankomst zal zij worden opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Dat meldt de RVD.

Máxima kreeg in China last van een nierbekkenontsteking en moest het grootste deel van het programma aan zich voorbij laten gaan. De koningin kreeg medicatie tegen de ontsteking. De symptomen zoals koorts en pijn in de rug zijn echter onvoldoende gezakt.

Tweet koning

Koning Willem-Alexander blijft volgens de RVD in China en zal het programma van het staatsbezoek vervolgen zoals gepland.

Hij had vandaag in Shanghai een ontmoeting met vertegenwoordigers van de Nederlandse gemeenschap en het Nederlandse bedrijfsleven, zonder Máxima. Hij benoemde haar afwezigheid in een toespraak en zei te begrijpen dat velen teleurgesteld waren dat zijn vrouw er niet bij was.

Willem-Alexander bedankte de aanwezigen voor de warme woorden van beterschap die hij van velen had gekregen en beloofde ze allemaal over te brengen. Ook liet de koning door middel van een tweet weten dat hij de steun waardeert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl