NOS Nieuws

Klaver: eikels die raadsleden bedreigen hard aanpakken

Klaver over incident in Wormerland

GroenLinks-leider Klaver vindt dat "eikels" die raadsleden bedreigen keihard moeten worden aangepakt. Dat zei hij tegen de NOS op NPO Radio 1 naar aanleiding van het in vlammen opgaan van twee auto's in Wormerland. De ene auto is van de fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad in die Noord-Hollandse gemeente, de andere van zijn vrouw.

De fractievoorzitter, Halewijn, spreekt van een aanslag. Volgens hem is er een verband met het debat over de komst van asielzoekers naar Wormerland.

Verharding klimaat

Klaver is ontzettend geschrokken van het nieuws. Hij heeft vanochtend contact opgenomen met Halewijn. Klaver benadrukt dat de achtergronden van het incident nog moeten worden onderzocht, maar hij begrijpt dat Halewijn het woord aanslag gebruikt. Volgens de GroenLinks-leider wordt het klimaat rond de opvang van vluchtelingen steeds guurder. "Iedere week lijkt het erger te worden."

Klaver vindt dat premier Rutte moet blijven zeggen dat Nederland vluchtelingen opvangt. "Alle raadsleden moeten veilig zijn en ze moeten kunnen zeggen waar ze voor staan, zonder te hoeven vrezen voor hun leven of voor hun spullen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl