Postzegels worden opnieuw duurder ANP

De postzegels worden in 2016 weer duurder. Dat heeft PostNL bekendgemaakt. Postzegels zijn vanaf 1 januari 73 cent, dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.

Mensen sturen steeds minder brieven en maken meer gebruik van e-mail en andere digitale communicatie. Om de kosten van briefverzending toch te kunnen dekken, is een verhoging volgens PostNL nodig. 

De afgelopen jaren werden postzegels ook al geleidelijk duurder. In 2006 betaalden klanten nog 39 cent voor een zegel en sinds 2011 gaan de prijzen elk jaar omhoog.

Postzegels worden steeds duurder

In september maakte de Autoriteit Consument & Markt (ACM), die toezicht houdt op PostNL, bekend dat het bedrijf minder ruimte krijgt om de prijzen te verhogen. ACM deed dit omdat PostNL minder kosten maakt bij de postbezorging dan eerder berekend.

Herbert  Brinkman van PostNL denkt niet dat door de prijsverhoging veel minder brieven worden verstuurd. Volgens de woordvoerder vallen die effecten in het niet bij de effecten van e-mail en sociale media: "Tien jaar geleden was e-mail nog niet zo groot als nu. Daar moeten we op reageren."

STER reclame