Valentino Rossi in actie
NOS Sport

Boze Rossi: Márquez speelt vies spel

De sfeer wordt er niet beter in de Moto GP. De ruzie tussen Valentino Rossi en Marc Márquez neemt serieuze vormen aan. De Italiaan is het gedrag van rivaal op de racebaan meer dan beu. "Hij speelt een vies spel. Hij heeft nog maar één doel dit seizoen en dat is ervoor zorgen dat ik het kampioenschap verlies", aldus Rossi na de Grand Prix van Maleisië.

Volgens Rossi zit Márquez hem al dwars sinds de TT van Assen eind juni. "Hij is boos op mij, omdat hij vond dat hij die race moest winnen en sindsdien doet hij er alles aan om zijn landgenoot Jorge Lorenzo te laten winnen. Het is net een klein kind die denkt: als ik niet win, dan jij ook niet."

Tikje

Rossi en Márquez lagen zondag op het circuit van Sepang rondenlang met elkaar in de clinch. De negenvoudig wereldkampioen van Yamaha gaf zijn Spaanse concurrent van Honda in de zevende ronde duidelijk zichtbaar een tikje, waardoor Márquez onderuit ging en uitviel. De jury gaf Rossi de schuld en de leider in het kampioenschap moet de slotrace in Valencia achteraan beginnen. Hij heeft zeven punten voorsprong op Lorenzo.

"Niet met opzet"

Rossi was het niet eens met de straf en is in beroep gegaan. "Natuurlijk deed ik het niet met opzet. Als je goed naar de beelden kijkt, wijk ik naar buiten om hem af te laten remmen. Ik reageerde op zijn gedrag, maar ik trapte hem niet omver. De straf is oneerlijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl