Dirk Kuijt en Bart Nieuwkoop (r)

Hattrick Kuijt bezorgt Feyenoord zege op AZ

Feyenoord heeft in een aantrekkelijk duel met 3-1 van AZ gewonnen. Dirk Kuijt maakte in De Kuip alle Rotterdamse goals. Door de overwinning komt Feyenoord weer op gelijke hoogte met Ajax aan kop van de eredivisie. Woensdag staan ze in de beker tegenover elkaar in De Kuip.

Na kansen over en weer (Feyenoord, dat de eerste twintig minuten domineerde, kreeg de meeste) stond het bij de rust 1-1. Kuijt prikte de bal van buiten de zestien beheerst in de kruising en Joris van Overheem schoot raak uit de rebound.

Dirk Kuijt scoort weer drie keer
    Joris van Overeem (l) zorgde nog voor de gelijkmaker
    De strafschop gaat feilloos binnen

Feyenoord had na de rust moeite om zijn draai te vinden, maar kwam wel op 2-1: Bart Nieuwkoop schoot via Kuijt raak. Meteen zette AZ aan en Kenneth Vermeer redde knap bij een inzet van Vincent Janssen.

Regelmatig zorgde AZ nog voor dreiging, maar met een rake strafschop (Gino Coutinho haalde Simon Gustafson neer) besliste Kuijt het duel.