Een 'Animal Rescue Vehicle' en een dierentransporter
NOS Nieuws

De Dierenbescherming krijgt een nieuw wagenpark

Het wagenpark van de Dierenbescherming wordt uitgebreid. Vandaag komen er zeven 'Animal Rescue Vehicles' en dertig elektrische dierentransporters bij. Dieren in nood kunnen zo duurzamer en efficiënter worden vervoerd.

De traditionele dierenambulances blijven ingezet worden voor dieren die met spoed medische hulp nodig hebben.

Grootschalig vervoer

De Animal Rescue Vehicles zijn bedoeld voor grootschalig vervoer. Dat is bijvoorbeeld het geval bij calamiteiten zoals overstromingen of bij ontruimingen van huizen waarin een groot aantal verwaarloosde dieren is aangetroffen.

De wagens kunnen in één keer een grote groep dieren meenemen. De Dierenbescherming hoeft dus minder vaak op en neer te rijden. Dat maakt het vervoer milieuvriendelijker.

Bovendien is het rustiger voor dieren om allemaal tegelijk meegenomen te worden dan wanneer er de hele dag mensen komen om ze een voor een mee te nemen.

Zonnepanelen

De dertig dierentransporters worden ingezet voor vervoer waarvoor geen directe medische noodzaak is. Zo blijven de dierenambulances beschikbaar voor spoedgevallen.

De elektrisch aangedreven dierentransporters zijn milieu- en klimaatneutraal. Alle stroom komt van zonnepanelen op locaties van de Dierenbescherming en op de daken van de auto’s.

De Dierenbescherming kon dit project onder meer financieren met een extra schenking van 2,7 miljoen euro van de Postcode Loterij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl