CIA-directeur John Brennan
NOS Nieuws

WikiLeaks publiceert 'privé-mails' CIA-directeur

WikiLeaks heeft documenten gepubliceerd die naar verluidt afkomstig zijn van de privé-e-mailaccount van CIA-directeur Brennan. Een jonge hacker claimt de informatie te hebben bemachtigd door zich voor te doen als een medewerker van telecombedrijf Verizon.

Bij de informatie zit ook een vertrouwelijk document met allerlei privégegevens, waaronder over Brennans arbeidsleven en het bsn-nummer van zijn vrouw. De hacker deed zijn verhaal bij The New York Post.

De documenten dateren allemaal van voor 2009. Er zit een document bij over Iran, een onafgemaakt stuk over de toekomst van inlichtingendiensten en een bericht van een Republikeins Congreslid over de verhoormethoden van de CIA. Het zou niet gaan om staatsgevoelige informatie.

Strafbaar

De documenten zijn volgens WikiLeaks afkomstig van het AOL-mailadres van Brennan, die in 2013 David Petraeus opvolgde als CIA-directeur. De klokkenluiderswebsite levert verder geen bewijzen voor de authenticiteit van de stukken.

De CIA heeft in een verklaring laten weten dat het lekken van privé-e-mails van de familie Brennan strafbaar is, zonder te bevestigen dat de stukken echt zijn. De FBI is een onderzoek gestart naar de zaak.

Eerder dit jaar kwam presidentskandidaat Hillary Clinton onder vuur te liggen omdat ze in haar tijd als minister van Buitenlandse Zaken geregeld werkgerelateerde zaken mailde via een privé-account.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl