AFP
NOS Nieuws

Nederlandse ambtenaren mishandeld in probleemwijk Parijs

Een groep Nederlandse ambtenaren is vanavond overvallen, geslagen en geschopt in het noorden van Parijs. De groep gemeente-ambtenaren uit Amsterdam, Rotterdam en Arnhem brengt een driedaags bezoek aan de banlieues om te kijken naar de Franse aanpak om radicalisering van jongeren tegen te gaan.

Correspondent Frank Renout was met de groep op stap. In het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen vertelde hij dat de groep net een gesprek had gehad met jongerenwerkers in een van de probleemwijken in de noordelijke voorstad Saint-Denis.

Toen de ambtenaren naar buiten kwamen en lopend op weg gingen naar een volgende afspraak, in een sportzaal een paar honderd meter verderop, werden ze belaagd door een groep jongeren.

De ambtenaren kregen pepperspray in hun gezicht gespoten. Ze werden geschopt en geslagen en er werd een tas gestolen. Een van de ambtenaren liep een hoofdwond op. De Nederlanders sloegen rennend op de vlucht.

Dealers

Volgens Renout leek het erop dat de groep werd opgewacht, "maar dit had net zo goed even verderop kunnen gebeuren, want in Saint-Denis hangen op veel plekken en in portieken groepjes dealers rond".

Het incident was geen aanleiding om het werkbezoek voortijdig af te breken. De rest van het avondprogramma werd afgelast, maar vandaag gaan de ambtenaren weer op pad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl