David van Dam - Hollandse Hoogte
NOS Nieuws

'Steenbergen loopt in negatieve zin voorop'

"Het is niet de bedoeling dat je stokken, kettingen, stenen en knuppels meeneemt. Er is in Steenbergen een veiligheidsgebied gecreëerd zodat de politie preventief kan fouilleren."

Verslaggever Matthijs Holtrop vertelt in het NOS Radio 1 Journaal dat de burgemeester van de Brabantse plaats concrete aanwijzingen heeft dat supporters van de harde kern van Feyenoord vanavond een informatieavond over de opvang van asielzoekers zouden willen verstoren.

Om ervoor te zorgen dat de avond zonder problemen verloopt, is uit voorzorg vandaag tussen 16.00 uur en middernacht een noodverordening van kracht.

600 mensen

Vorige week kwam het op de markt in Steenbergen al tot geweld. Holtrop. "Er werd met eieren gegooid, spandoeken werden weggetrokken en er werd geroepen dat het volgende week helemaal los zou gaan."

Op de informatieavond van vanavond wil de burgemeester horen of er voldoende draagvlak in Steenbergen is voor de bouw van een nieuwe opvangplek voor asielzoekers. Iedereen kan vanavond zijn zegje doen en er worden zeker 600 mensen in de sporthal verwacht.

"Het is voor het eerst dat een gemeente in Nederland in verband met dit onderwerp zo'n maatregel neemt", zegt Holtrop. "Steenbergen loopt in deze zin negatief voorop."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl