De gemoederen liepen vorige week al hoog op
NOS Nieuws

Noodverordening Steenbergen bij vergadering vluchtelingenopvang

In Steenbergen is vanavond een noodverordening van kracht, omdat er een gemeenteraadsvergadering is over de mogelijke opvang van vluchtelingen. Bij de politie is informatie binnengekomen dat supporters van de harde kern van Feyenoord vanavond naar Steenbergen komen.

De noodverordening gaat om 16.00 uur vanmiddag in, en geldt tot middernacht. Iedereen die op enige manier kenbaar maakt aanhanger te zijn van Feyenoord, mag niet in het centrum komen. Ook wordt er preventief gefouilleerd.

Hoeveel asielzoekers zijn er in de afgelopen 25 jaar naar Nederland gekomen

PVV

Volgens de gemeente zou Wilders vanavond mogelijk folders uitdelen in het centrum, maar de PVV-leider was eerder vandaag nog in Australië. In lokale media zou al zijn gezegd dat er vanavond een protestactie komt tegen de opvang van asielzoekers.

Vorige week ontstond onrust op de Markt in Steenbergen toen voor- en tegenstanders van opvang bijeenkwamen. Voorstanders kregen eieren over zich heen. Geert Wilders zou toen ook langskomen, maar zegde op het laatste moment af.

Bij het protest werden ook spandoeken opgehangen

De gemeente wil een opvangplek voor 600 vluchtelingen bouwen. De inwoners van de gemeente kunnen in een enquête laten weten wat zij van die plannen vinden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl