NOS Nieuws

Twee Palestijnen doodgeschoten in Hebron

Twee Palestijnen hebben volgens het Israëlische leger in Hebron op de Westelijke Jordaanoever twee militairen met een mes aangevallen. Eén militair raakte lichtgewond. De andere schoot de twee Palestijnen dood.

Een journalist van Al Jazeera meldt op Twitter dat bronnen in Hebron haar hebben gezegd dat de Palestijnen probeerden weg te vluchten van een Joodse nederzetting toen ze werden doodgeschoten. De twee zouden de militairen niet hebben aangevallen. Het zou gaan om jongens van 15 en 17 jaar oud.

Dit is het derde incident van vandaag op de Westoever. Bij ongeregeldheden bij de nederzetting Negohot werd een militair gestoken door een Palestijn. De militair had lichte verwondingen, de Palestijn is doodgeschoten. Twee Israëlische voetgangers raakten gewond toen een Palestijn met een auto op hen inreed.

Greep van geweld

De afgelopen weken zijn Israël en de bezette gebieden in de greep van geweld. Zo'n veertig Palestijnen zijn sinds begin deze maand door Israëlische kogels gedood. Acht Israëliërs zijn door Palestijnen vermoord, de meesten met een mes.

De onrust begon vorige maand op de Tempelberg in Jeruzalem. Palestijnen denken dat Israël de Tempelberg toegankelijker wil maken voor Joden. De Tempelberg is voor zowel Joden als Palestijnen een heilige plek. In 1967 veroverde Israël Oost-Jeruzalem. Er gelden sindsdien afspraken dat Joden bidden bij de Klaagmuur en niet op de Tempelberg.

De tweede intifada brak uit in 2000 nadat toenmalig Likud-leider Sharon de Tempelberg had bezocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl