Chris Froome is bij de presentatie van het Tour-parcours voor 2016
NOS Wielrennen

Froome: Tour wordt flink aanpoten

De winnaar van de Tour de France, de Brit Chris Froome, is dolblij met het parcours voor volgend jaar, dat vandaag in Parijs gepresenteerd werd. Want: "Ik denk dat dit parcours me nog beter ligt."

Wat vindt hij fijn aan de route van 2016? "Het is een heel complete Tour. De renner wordt op alle fronten uitgedaagd. Klimmen, tijdrijden, in een waaier rijden. En je moet goed kunnen afdalen. Het zal flink aanpoten worden om zo'n Tour te winnen."

Ik wil goed uit de Tour komen en sterk presteren op de Spelen.

Chris Froome

Waarom ligt deze Tour hem goed? "Je moet kunnen klimmen en tijdrijden en een ploeg hebben die je uit de wind kan houden. Ik heb dus het nodige om aan te werken. Het tijdrijden wordt echt een sleutelonderdeel."

Ook Alberto Contador heeft kennis genomen van het parcours. "Reusachtige Tour vanaf de start met twee moeilijke tijdritten. Mooi, attractief, dat moedigt me aan om er vanaf nu elke dag aan te denken!", twittert hij.

Rio 2016

Naast de Tour richt Froome zich volgend jaar ook op de Olympische Spelen, twee weken later. "Ik wil goed uit de Tour komen en sterk presteren op de Spelen", zegt hij.

Kan dat wel, zo kort op elkaar? "De tijd zal het leren. Ik denk dat het kan. We zullen zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl