Interim-voorzitter Issa Hayatou (l) en de geschorste voorzitter Sepp Blatter
NOS Voetbal

Presidentsverkiezing FIFA gewoon in februari

De presidentsverkiezingen van de FIFA zijn 'gewoon' op 26 februari volgend jaar. Dat heeft het uitvoerend comité van de FIFA tijdens een spoedbijeenkomst in Zürich besloten.

Er werd gespeculeerd dat de verkiezingen uitgesteld zouden worden, na de schorsingen van negentig dagen voor president Sepp Blatter en vice-president Michel Platini.

Overgebleven kanshebbers

Nog wel in de race zijn prins Ali bin al-Hussein uit Jordanië en David Nakhid uit Trinidad en Tobago. Sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa uit Bahrein overweegt zich ook kandidaat te stellen. Ook Michel Platini is ondanks zijn schorsing formeel nog steeds in de race om FIFA-preses te worden. Nieuwe kandidaten kunnen zich uiterlijk 26 oktober melden bij de FIFA.

De Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon, kon het voorzitterschap vergeten nadat hij een schorsing van zes jaar opgelegd kreeg van de ethische commissie.

Leeftijdsgrens

De hervormingscommissie van de FIFA heeft een maximumduur voor bestuursleden van twaalf jaar voorgesteld. Ook zou een bestuurder niet ouder van 74 jaar mogen zijn. De plannen zullen worden besproken tijdens het volgende congres, op 26 februari volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl