Vera Pauw is trots op de speelster van Zuid-Afrika
NOS Voetbal

Emotionele Pauw: dit maak ik nooit meer mee

Een explosie van emoties. Dat voelde bondscoach Vera Pauw van Zuid-Afrika na het behalen van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In en tegen Equatoriaal-Guinea werd met 1-0 gewonnen en dat was na het doelpuntloze gelijkspel in het eerste duel voldoende.

"Dit komt heel onverwacht", reageert Pauw, die eerder het Nederlands elftal (2004-2010) en het Russisch vrouwenelftal (2011) onder haar hoede had.

Na het succes van 2009 toen ze Oranje naar de halve finales van het EK voetbal in Finland leidde, is de stunt met de Zuid-Afrikaanse vrouwen een nieuw sportief hoogtepunt voor Pauw. "Equatoriaal-Guinea is een team met allemaal gekochte speelsters. Het zijn veelal Brazilianen die genaturaliseerd worden. De FIFA kan daar nog niets tegen doen."

Het werd een gevecht, met de Zuid-Afrikanen als winnaars. "De emotie na het fluitsignaal zal ik waarschijnlijk nooit meer meemaken. Voor de speelsters betekent dit dat ze een heel ander leven gaan leiden."

De 52-jarige Pauw doelt op eventuele transfers naar Europese clubs met lucratieve contracten. "Mijn speelsters zijn mobiel, vaardig en creatief. Ze kunnen de clubs in Europa iets extra's geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl