De vluchtelingen komen aan op de nieuwe crisislocatie
NOS Nieuws

Vluchtelingen protesteren tegen weer andere noodopvang

Een groep van ongeveer twintig vluchtelingen heeft vandaag enige tijd geweigerd een crisisopvanglocatie in Vriezenveen te verlaten. Ze zeggen dat ze het zat zijn om van noodopvang naar noodopvang te worden gebracht, zonder zicht op een vaste opvanglocatie.

Na een gesprek met de gemeente Twenterand, waar Vriezenveen onder valt, zijn de vluchtelingen alsnog in de bus gestapt om naar een andere locatie te worden gebracht. De gemeente heeft beloofd er bij het COA op aan te dringen snel met een oplossing te komen.

De 150 andere vluchtelingen die in Vriezenveen zaten, waren eerder vandaag al naar een nieuwe locatie vertrokken.

Een crisisopvang is bedoeld voor een verblijf van 72 uur. Soms wordt het wel verlengd, waardoor asielzoekers nog 72 uur langer op dezelfde locatie kunnen blijven.

Geduld

De groep die in eerste instantie weigerde te vertrekken heeft sinds begin september op vijf locaties geslapen. Een van hen, Bilal uit Syrië, is radeloos omdat zijn asielprocedure nog niet is begonnen. Zijn zwangere vrouw is enkele keren flauwgevallen en krijgt geen medische hulp. "Bedankt dat jullie ons als beesten behandelen", zegt hij.

Een andere vluchteling, de Irakees Abdul Hamid, gaat ook van noodopvang naar noodopvang. Hij zegt dat vluchtelingen geduld moet hebben. "Het kan niet anders."

Burgemeester Visser van Twenterand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl