Het hek dat Hongarije eerder plaatste bij de grens met Servië
NOS Nieuws

Duitse politievakbond wil hekken tegen vluchtelingen

De Duitse politievakbond roept de regering van bondskanselier Merkel op om bij de grens met Oostenrijk hekken neer te zetten om vluchtelingen tegen te houden. Rainer Wendt, voorzitter van de bond, zegt dat tegen de krant Welt am Sonntag. "Als we serieuze grenscontroles willen doorvoeren, moeten we hekken langs de grens plaatsen. Ik ben ervoor dat we dat doen", aldus Wendt.

Hij hoopt daarmee een soort kettingreactie op gang te brengen. "Als wij onze grens op die manier afgrendelen, dan zal Oostenrijk hetzelfde doen met hun grens met Slovenië. Dat is precies het effect dat we nodig hebben."

Hij waarschuwt voor de sociale onrust die in Duitsland kan ontstaan als gevolg van de toestroom van vluchtelingen. "Iemand moet aan de noodrem trekken. Alleen Angela Merkel kan dat doen."

Vluchtroute

Na de sluiting van de grens tussen Hongarije en Kroatië, zijn gisteren volgens de BBC 2700 vluchtelingen aangekomen in Slovenië. Kroatië en Slovenië willen de route openhouden zolang Oostenrijk en Duitsland vluchtelingen blijven opnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl