De spelers van Excelsior, met Nigel Hasselbaink als stralend middelpunt, vieren de 1-1

PSV geeft winst in slotfase uit handen

PSV heeft in eigen huis gelijkgespeeld tegen Excelsior. De Eindhovenaren gaven de overwinning in blessuretijd uit handen, door een doelpunt van Excelsior-invaller Nigel Hasselbaink: 1-1.

PSV domineerde voor rust, hanteerde een hoog baltempo en dwong al snel een reeks kansen af.

Jürgen Locadia kreeg er twee, maar maaide bij de eerste over de bal heen en kopte later van dichtbij over na een voorzet op maat van rechts van Davy Pröpper. Een kopbal van Héctor Moreno werd door Khalid Karami van de lijn gehaald.

Kansen Excelsior

Excelsior beperkte zich aanvankelijk tot verdedigen, maar was bij een uitval over rechts dicht bij de openingstreffer toen een afgeslagen bal voor de voeten van Daryl van Mieghem kwam. De linksbuiten haalde zonder te aarzelen uit en zag de bal rakelings naast gaan.

Op slag van rust kopte Tom van Weert na een voorzet van diezelfde Van Mieghem de bal recht in de handen van doelman Jeroen Zoet.

Bevrijdende treffer Pröpper

Omdat het veldoverwicht ook na rust niet tot treffers leidde, kwam er steeds meer haast in het spel van PSV.

Voor de zich dapper werende Rotterdammers lonkte een puntje, maar balverlies van Jürgen Mattheij leidde tot de voor PSV bevrijdende treffer. Locadia pikte de bal op, sprintte naar de achterlijn en zijn voorzet werd binnengetikt door Davy Pröpper.

PSV jaagt

PSV ging daarna, met de van een blessure herstelde Luuk de Jong als invaller, op jacht naar meer. Excelsior moest steeds vaker aan de noodrem trekken, kreeg drie keer een vrije trap tegen, maar doelman Tom Muyters keerde op fraaie wijze de uithalen van Jeffrey Bruma en Andrés Guardado.

Met nog drie minuten blessuretijd te gaan, hoefde PSV alleen nog maar de nul vast te houden.

Bruma let niet op

Excelsior kwam in die drie minuten nog twee keer gevaarlijk opzetten en bij de tweede aanval was het nog raak ook. De een kwartier voor tijd ingevallen Nigel Hasselbaink troefde Bruma af bij een voorzet van rechts en verraste doelman Jeroen Zoet in de korte hoek.