NOS Nieuws

Honderden Israeliërs lopen mars tegen geweld

Mars tegen geweld in Israël

Honderden Israëliërs hebben vanavond meegelopen met een demonstratie in Jeruzalem. Ze protesteerden tegen het geweld tussen Joden en Palestijnen, dat de laatste tijd is verergerd.

Verscheidene organisaties die zich inzetten voor de vrede tussen Joden en Palestijnen spraken tijdens de bijeenkomst. Ook mensen uit andere Israëlische steden waren aanwezig.

Het was de bedoeling dat het een gemeenschappelijke mars zou zijn, maar dat lijkt niet echt te zijn gelukt. Volgens correspondent Monique van Hoogstraten, die bij de demonstratie aanwezig was, liepen er vooral Joden mee en slechts enkele tientallen Arabieren en Palestijnen.

De mars volgt op een reeks van geweldsincidenten. Vandaag zijn vier Palestijnen doodgeschoten en een vijfde zwaargewond geraakt bij meerdere aanvallen, melden de Israëlische autoriteiten. Bij de aanvallen raakte een aantal Israëliërs gewond.

In totaal zijn er de afgelopen twee weken 41 Palestijnen en zeven Israëliërs bij geweld omgekomen. De nieuwe geweldsuitbarsting is deels veroorzaakt door wat zij zien als provocaties van Joden die de berg bij de al-Aqsa-moskee willen betreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl