NOS Wielrennen

'We' tellen weer mee in het baanwielrennen

Na de afgelopen dagen op de EK baanwielrennen is er maar één conclusie mogelijk: 'we' tellen weer mee. En 'we' staan zelfs helemaal bovenaan de medaillespiegel met vijf medailles. Ook Polen en Duitsland verzamelden dat aantal plakken, maar van die landen klonk minder vaak het 'Wilhelmus'.

Wat zit er nog meer in het vat, met nog twee dagen voor de boeg? Het is een open vraag, die op dit moment slechts beantwoord kan worden met een blik op de startlijsten.

Het is namelijk lastig te voorspellen hoe Elis Ligtlee en Jeffrey Hoogland hun uitstekende vormpeil doortrekken op de andere onderdelen. Beiden rijden zaterdag de tijdrit, respectievelijk de 500 meter en de 1.000 meter.

Medaillespiegel EK na twee dagen

Wild en Veldt op omnium

Naast de gouddelvers van vrijdag heeft Tim Veldt zaterdag kans op eremetaal. Met nog drie onderdelen te gaan vandaag, staat hij vierde in de tussenstand. En Kirsten Wild wil niets minder dan de titel op dat onderdeel. "Ik rijd altijd om te winnen."

Daarnaast denkt ze al aan Rio. "Hier zijn olympische punten te halen. Dus voor iedereen is het een groot hoofdtoernooi. Ik heb nog vijf wedstrijden om de ranking voor de Spelen goed af te sluiten."

Wild kijkt vooruit naar omnium én Rio

Op de individuele achtervolging komen Roy Eefting en Dion Beukeboom in actie, aan de afvalkoers doet Jan-Willem van Schip mee.

Website EK in Grenchen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl