Michel Platini
NOS Voetbal

UEFA blijft Platini steunen

Alle 54 leden van de Europese voetbalunie (UEFA) blijven voorzitter Michel Platini steunen. Dat hebben de bondsvoorzitters van Rusland en Oostenrijk na de spoedvergadering in Nyon gezegd.

"We hebben een gezamenlijk besluit genomen om Platini te ondersteunen. De UEFA wil dat hij een rechtvaardig proces krijgt", liet voorzitter Leo Windtner van de Oostenrijkse voetbalbond kort na het overleg met de lidstaten van de UEFA weten.

Platini is momenteel geschorst en kan zijn functie als UEFA-voorzitter negentig dagen niet uitoefenen. Daarnaast is hij geschorst als vice-voorzitter van de FIFA, terwijl hij nog wel in de race is voor het FIFA-voorzitterschap. Later vandaag geeft de Europese voetbalbond meer duidelijkheid tijdens een persconferentie.

Schorsing

Platini ligt onder vuur na vermeende steekpenningen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De Franse oud-international werd vorige week donderdag door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA voor negentig dagen geschorst vanwege mogelijke betrokkenheid in het omvangrijke omkoopschandaal in de top van het internationale voetbal. Dezelfde sanctie werd tegen FIFA-preses Sepp Blatter uitgesproken.

Beiden hebben beroep aangetekend tegen de strafmaatregel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl