De eerste drie boeken in de reeks hebben een nieuw jasje gekregen. Uitgeverij Signatuur

Auteur David Lagercrantz gaat nog twee vervolgen schrijven op de Millennium-reeks van Stieg Larsson. Lagercrantz publiceerde eerder dit jaar Wat ons niet zal doden, het vierde boek over journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander. 

"Ik kon het gewoonweg niet weigeren", zegt Lagercrantz in een verklaring. "Ik heb zo veel plezier gehad bij het schrijven. En ik denk dat ik echt een goed verhaal heb."

De uitgever heeft het besluit genomen vanwege de positieve reacties op Wat ons niet zal doden, dat eind augustus uitkwam. In veel landen, waaronder Nederland, staat het boek nog altijd in de top-10 van best verkochte boeken. 

Grafschennis? 

Van de eerste trilogie werden wereldwijd 80 miljoen exemplaren verkocht. Auteur Stieg Larsson overleed voordat bekend werd dat de reeks zo'n succes was. 

Vooraf was er kritiek op het besluit van de uitgever om door te gaan met de Millennium-reeks na de dood van Larsson. Lagercrantz zou zich schuldig maken aan grafschennis. Bovendien schoof Lagercrantz een opzet van Larsson voor een vierde deel aan de kant en begon helemaal opnieuw. 

Het vijfde boek uit de reeks zal in 2017 uitkomen, het zesde boek wordt waarschijnlijk in 2019 gepubliceerd. 

STER reclame