NOS Voetbal

Vrouwen FC Twente schakelen Bayern München uit

Samenvatting Bayern München- FC Twente

De voetbalsters van FC Twente hebben voor een regelrechte sensatie gezorgd door ten koste van Bayern München de achtste finales van de Champions League te bereiken. Na de 1-1 in Enschede was de 2-2 in München afdoende.

Nog niet eerder wist een Nederlandse ploeg de tweede ronde (de achtste finales) van de Champions League te bereiken. Sinds 2009 bestaat in het vrouwenvoetbal de Champions League. Vorig seizoen verloor FC Twente nog in de eerste ronde van Paris Saint-Germain.

Hoofdrol keepster Marieke Ubachs

Jill Roord gaf Twente de perfecte start door na een mooie rush met een bekeken schot de score te openen. Met een afstandsschot wist Maud Roetgering de marge bijna te verdubbelen. Een eigen doelpunt van Kristina Erman bracht de Duitsers terug in de wedstrijd.

Beide teams kregen en benutten een makkelijk gegeven penalty, waarna Bayern nog flink aanzette. Bij de Duitse topploeg stond de Nederlandse aanvalster Vivianne Miedema in de basis. Het slotoffensief van de Duitse vrouwen ten spijt bleef landskampioen FC Twente, met keepster Marieke Ubachs in de hoofdrol, op imposante wijze overeind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl