In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Dierenartsen beboet voor niet helpen van hond in nood

Twee Noord-Hollandse dierenartsen hebben een boete gekregen omdat ze weigerden een zwangere hond te opereren zonder contante betaling, meldt RTV NH. Een 49-jarige Heerhugowaardse had een klacht ingediend tegen de praktijk.

Haar hond was zwanger en moest bevallen van drie puppy's, maar daarbij ontstonden complicaties. Een van de pups was al overleden en zat vast in het geboortekanaal. De dierenarts adviseerde daarom een keizersnede.

Levensgevaar

Maar omdat de praktijk hier geen mogelijkheden voor had, werd de eigenares van de hond doorverwezen naar een andere praktijk. Als haar hond niet geholpen zou worden, zouden moederhond en haar pups overlijden.

Maar voordat de arts in die tweede praktijk bereid was te opereren, moest de eigenares eerst 600 euro overhandigen. De vrouw bood aan op een later moment te betalen, maar de arts wilde daar geen afspraak over maken. Uiteindelijk besloot de eigenares naar een andere dierenarts te gaan, die de ingreep uitvoerde.

Zorgplicht

Omdat dierenartsen een zorgplicht hebben als een dier in nood is, zijn beide dierenartsen die in de praktijk werkten op de bon geslingerd. Hoe hoog de boete is, is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl