NOS Nieuws

Celstraf voor oud-directeur woningcorporatie PWS

De voormalige directeur van de Rotterdamse woningcorporatie PWS is veroordeeld voor omkoping, valsheid in geschrifte en belastingfraude. De rechtbank legt de 61-jarige Henk S. negen maanden celstraf op.

Volgens de rechtbank was drie jaar celstraf op zijn plaats geweest. Maar omdat de strafzaak veel te lang heeft geduurd, werd de straf met driekwart ingekort.

Als directeur van PWS, het huidige Havensteder, heeft S. de woningcorporatie voor miljoenen benadeeld. Onder zijn bewind werd de prijs van onroerend goed dat door de corporatie werd aangekocht vlak voor de koop flink verhoogd.

Zwitserse bankrekening

De meerkosten werden door PWS betaald, maar het geld verdween in de zakken van S. en enkele medeverdachten. Volgens de rechtbank ontving S. tussen 2001 en 2005 minimaal 850.000 euro aan steekpenningen.

S. sluisde een deel daarvan weg naar een Zwitserse bankrekening. Volgens hem waren het geen steekpenningen, maar neveninkomsten. Omdat hij dit niet opgaf aan de fiscus maakte hij zich ook schuldig aan belastingfraude.

De corruptie heeft PWS miljoenen gekost. S. is eerder al veroordeeld tot het terugbetalen van 5,4 miljoen euro aan Havensteder.

Het Openbaar Ministerie had 2 jaar cel geëist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl