Frank de Boer
NOS Voetbal

Frank de Boer ziet Nederland snel terug in de top

Nederland gaf tegen Tsjechië wel erg eenvoudig de doelpunten weg, constateerde Frank de Boer. De Ajax-trainer zat bij de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje op de tribune en zag de ploeg van Danny Blind met 3-2 verliezen.

"Het was niet onze beste wedstrijd"', gebruikte hij na afloop een understatement. "Als je ziet hoe Nederland de goals tegen krijgt... Het was niet best."

Teleurstellend

De Boer zag Oranje aardig beginnen en daarna fout op fout stapelen. "We waren niet bij machte het verschil te maken. Dit is teleurstellend voor het hele Nederlandse voetbal", oordeelde de Ajax-trainer, die direct aangaf voorlopig nog clubcoach te zullen blijven.

"Mij hoef je niet op een lijstje te zetten", zei hij over de discussie die al is losgebarsten over het functioneren van de huidige staf van Oranje.

De Boer als bondscoach? 'Ik blijf lekker clubtrainer'

De Boer hoopt dat de zwakke kwalificatiereeks en het mislopen van een groot titeltoernooi een incident is. "Het verleden heeft bewezen dat het een incident kan zijn, dat we weer snel bij de top van de wereld kunnen komen. Ik ben een positief mens en ga van het laatste uit."

Geen chemie in elftal

Broer Ronald vond het een pijnlijke avond. "Je had vier, vijf minuten hoop met de kansen voor El Ghazi en Sneijder. Daarna kwam de terugval. Er zit geen chemie in het elftal. Ze kunnen elkaar niet blindelings vinden. Dat zag je bij de Tsjechen wel. Het zit op dit moment niet goed in elkaar."

Ronald de Boer over Oranje

De Boer is niet pessimistisch over de toekomst. "Er loopt heel veel talent rond, alleen het is nog erg jong. Er zit zeker muziek in de toekomst", meent de oud-prof, die Blind wel ziet aanblijven als bondscoach.

"Je zou zeggen dat er geen draagvlak is na drie nederlagen, maar ik kijk naar wat beschikbaar is. Ik zie geen andere kandidaten die het beter gaan doen. Ik verwacht dat Danny aanblijft. En ik geloof nog steeds dat hij het kan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl