Van Oostveen: Blind blijft bondscoach

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Oostveen: ja, Blind mag blijven

Danny Blind blijft aan als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat heeft KNVB-directeur Bert van Oostveen gezegd na de uitschakeling van Oranje voor het EK van 2016. "We gaan door met elkaar", aldus Van Oostveen.

"Ondanks de teleurstelling van vanavond zijn we aan het bouwen aan een relatief jong team", zei Van Oostveen. "Dat is pijnlijk op bepaalde momenten. Dan moet je niet weglopen maar blijven staan. Dat doet de KNVB en dat doet Danny Blind."

Van Oostveen sprak van een uiterst teleurstellende kwalificatiereeks. "Maar we moeten vooruitkijken. De WK-kwalificatie komt eraan. Je hebt geen keus, je moet gaan bouwen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Schoon schip is goed voor Nederlands voetbal'

Van Oostveen blijft ook

De druk op de KNVB-directeur, verantwoordelijk voor de aanstellingen van Guus Hiddink en Danny Blind als bondscoach, zal de komende dagen ook toenemen. Maar aan opstappen wil Van Oostveen niet denken.

"Ik blijf, en Danny ook. Druk op de directeur betaald voetbal van de KNVB is van alle tijden en is nu nog veel steviger dan anders. If you can't stand the heat, stay out of the kitchen. Ik begrijp de teleurstelling bij iedereen heel goed. Maar we gaan richting het WK van 2018 door met bouwen. We moeten het met elkaar doen.''

STER Reclame