EPA

Turkije heeft in Groep A van de EK-kwalificatie beslag gelegd op de derde plaats. Terwijl Oranje in Amsterdam van Tsjechië verloor, won Turkije in een duel waarin de kansen schaars waren, in Konya met 1-0 van IJsland.

Omdat Letland thuis met 1-0 verloor van Kazachstan, is Turkije de beste nummer drie uit de kwalificatiereeks. 

Turkije had twee keer gelijkgespeeld tegen Letland; bij verlies van Letland zou die ploeg als laatste eindigen en zouden de Turken, bij het bepalen van de beste nummer drie, slechts twee punten 'kwijtraken' in plaats van de zes die ze haalden tegen Kazachstan.

Vrije trap 

IJsland begon goed, maar na een kwartier nam Turkije de regie over en dat leidde tot een kans voor Oguzhan Özyakup (schot naast) en enkele snelle aanvallen die in de buurt van het IJslandse doel strandden. Vlak na rust gleed Serdar Aziz een voorzet van Johann Berg Gudmundsson bijna in het eigen doel. 

In het vervolg lieten de Turken de bal aan IJsland, dat niet verder kwam dan een kopbal naast van Kolbeinn Sigthórsson. Invaller Gokhan Töre kreeg nog rood voor een aanslag op Bödvarsson, maar met tien man wisten de Turken toch te  winnen. In de laatste minuut krulde Selcuk Inan een vrije trap binnen.

Eindstand Groep A

Land Punten
1. Tsjechië 10-22
2. IJsland 10-20
3. Turkije 10-18
4. Nederland 10-13
5. Kazachstan 10-5
6. Letland 10-5

STER reclame