Onderminister van Buitelandse Zaken Sergej Rjabkov
NOS Nieuws

Kremlin vindt OVV-onderzoek vooringenomen

De Russische regering vindt het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over het neerhalen van vlucht MH17 vooringenomen. "Het is overduidelijk de bedoeling om een vooringenomen conclusie te trekken en een politieke opdracht uit te voeren", zei onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov. De Russische regering zou het uiterste hebben gedaan om het onderzoek onbevooroordeeld te laten verlopen.

Voorafgaand aan de presentatie van het OVV-onderzoek liet de fabrikant van Buk-raketten zich op soortgelijke wijze uit. De OVV stelde vast dat het toestel van Malaysia Airlines door een Buk-raket is neergehaald. Volgens het bedrijf gebeurde dat met een verouderd type raket, vanuit een gebied dat door het Oekraïense leger werd gecontroleerd. Dat zou betekenen dat Rusland niet verantwoordelijk is voor de dood van de 298 inzittenden van het neergehaalde toestel.

Volgens NOS-correspondent David Jan Godfroid was de verklaring van de Buk-directeur zo goed als zeker afgestemd met het Kremlin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl